Koester Hannah's

Koester Hannah'sWerkt het praten tegen een foto in het lijstje niet echt als troost, ben je soms zo verdrietig dat je wel even wil gooien met iets.

Is snachts het kussen naast je pijnlijk leeg?


Met mijn Hannah's, hoop ik het scherpe kantje iets liefdevoller te maken.


Door de pop vast te houden bij het verwerken van je verdriet, weg te kunnen gooien als boosheid een onderdeel van je rouwen is, tegen kunnen praten en snachts op de lege kussen naast je te zetten wordt het verdriet niet minder maar als je snachts naar die kussen kijkt en de pijn komt weer heel hard binnen kan je misschien met een liefdevolle blik naar het kussen kijken om daarna de slaap weer proberen te vatten.


De pop kan echter ook een gespreksopener zijn in het delen van het verhaal rond de gemisde. Herinneringen of verdriet delen.


De Hannah's zijn ongeveer 25 cm lang en gemaakt van natuurlijke materialen, zij worden niet gemaakt als kinderspeelgoed.


Ik kan voor de kleding van de poppen stukje kleding van de overledene gebruiken of zelfs in het lichaam een buisje met as of een stukje haar verwerken.

Hieronder de foto's van de Hannah's van mijn ouders als voorbeeld.

Mijn moeder hield van de kleur roze en haar rokje was van het model wat zij altijd droeg, de stof is van een tafelkleed van haar.

Mijn vader had zijn haar altijd strak naar achter en zijn trui is gebreid van een oude trui van mijn vader, de kleur broek is een kleur die mijn vader vaak droeg.


Tevens als voorbeeld een pop gemaakt voor een familielid, haar man is overleden.

Bij het maken heb ik voor de polotrui de stof gebruik van een polo van de overledene, tevens zijn er enkele haren in een glazen hartje in het lichaam van de pop verwerkt. Haar reactie: "Het werkt echt zoveel beter als tegen een foto praten". Bij vragen mag u altijd contact met mij opnemen door hier te klikken.

Glazen ster of hart om wat haren of as in te bewaren. Dit kan ik verwerken  in het lichaam van de Hannah.